27.1.2010

Suvilahti nopeasti kuntoon!

Suvilahden entisen voimala-alueen putsaaminen on luultua monimutkaisempaa (HS 27.01.2010). Hesarin mukaan kaasukellojen pohjalla säiliöissä on 2000 tankkiautollista saastevettä, jonka kaupunki aikoo putsata ja ohjata viemäriin. Pyöreissä kaasukellosäiliöissä on erilaisia myrkkyjä menneiltä vuosikymmeniltä. Niiden korjaaminen vaikuttaa mahdottomalta, sillä myrkkyjen vuoksi sisälle ei voitane päästää korjaajia. Alueen saastunutta maata kuoritaan pois parhaillaan, mutta pakkanen hidastaa töitä.

Suvilahden voimala Flow'ssa.
Uutinen aiheuttaa suurta harmitusta minussa. Suvilahden voimala-alue on koti eri kulttuuritapahtumille, kesäkahvila Aaltopellille sekä työtila monelle taiteilijalle. Paikka on sympaattinen, ja sopii erinomaisesti festarien, kuten Flow'n järjestämiseen. Finlandia-talot ja musiikkitalot ovat myös kivoja, mutta että niissä järjestäisi jotain marginaalimpaa. Aika hiljasta.


Yksi Flow 2009:n parhaista, Grace Jones, pyöritti hulavannetta Slave to the Rhythm'n tahtiin.
Uutisen valossa vaikuttaa siltä, että tulevat tapahtumat Suvilahden alueella on vaarassa. Rakennusten peruskorjauksesta vastaavan Kaapelin toimitusjohtajan Stuba Nikulan mukaan kaasukellojen korjausta voisi siirtää vaikka ”seuraavat viisi vuotta”. Ei käy! Suvilahden kaltaisia alueita on niin vähän Helsingissä, että se tulee mahdollisimman pikaisesti saattaa kokonaan käyttökuntoon. Olen vakuuttunut, että aluetta voisi myydä laajemmin festareiden, konserttien ja tapahtumien käyttöön.


Kesä ilman festareita keskellä kaupunkia on kuin kesä ilman juhannusmakkaraa: ilmankin selviäisi, mutta eihän se sitten olisi mistään kotoisin. Pidetään siis kaikki peukkuja, että mm. Flow on tänäkin vuonna!

5 kommenttia:

  1. Kyllä! Toi Suvilahden ongelmallinen puhdistus on tylsää mutta kyllä se saadaan tehtyä. Paikkaa olisi kiva nähdä enemmänkin tapahtumakäytössä mutta tilat ovat oikeastaan aika karuja, ilman sähköjä jne jne...

    VastaaPoista
  2. Toivotaan niin. Flow'n sivuilla oli maan putsauksen tavoiteaikatauluksi merkattu toukokuu, kun Hesarin artikkelissa tyypit puhuivat heinäkuusta. Tuommoisilla on vaan tapana venyä.
    Onhan ne tilat karuja, mutta sen vuoksi peruskorjausta pitäisi tehdä. Toisaalta ne voivat myös olla karuja (toki infroin), esimerkiksi alimmainen kuva kertoo siitä, että pelkin valoin korkeasta tilasta tulee upea.
    Mua vaan hikeennyttää tämä yleinen nihkeä (rahoitus)asenne vähän marginaalimpaa kulttuuria kohtaan, kyllä erilaisille jäähalleille ja urheilukilpailuille rahat löytyy... :)

    VastaaPoista
  3. Mä oon kyllä kanssa vahvasti Suvilahden kunnostamisen kannalla. Jos sitä verrataan Musiikkitaloon, jonka tieltä Makasiinit raivattiin, niin Suvilahdessa ainoastaan tilojen kunnostamiseen tarvittaisiin rahaa. Itse toiminta pyörisi pääosin omillaan. Toisin on Musiikkitalon kohdalla.

    Eikä Suvilahden toiminta mun mielestä ole marginaalia, eikä sen missään nimessä tarvitse olla. Suvilahden tapahtumissa käy hirveä määrä ihmisiä ja niiden tekemiseen osallistuu samoin vaikka kuinka paljon eri toimijoita. Ja siinä Suvilahden vahvuus mun mielestä nimenomaan onkin. Suvilahteen investoimalla hyöty jakautuu mahdollisimman suurelle määrällä käyttäjiä.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Matias kommentistasi. Olen samaa mieltä, ettei Suvilahti ole oikeastaan marginaalinen, paitsi suuren yleisön silmissä. Ja nyt tässä tapauksessa viittaan suurella yleisöllä mm. urheilukilpailuja tai formuloita harrastaviin... :)

    VastaaPoista
  5. Hyvää kamaa. Unohdin kokonaan että omaan kommenttiin voi tulla vastauksia, koska niitä ei lähetetä mulle :( Mut nyt luin nämä.

    VastaaPoista