18.1.2010

Eka kerta: Yrjönkadun uimahalli

En tiedä miten tämä on mahdollista: en ole koskaan käynyt Yrjönkadun uimahallissa. Se on kuitenkin minun kotiuimahalli. Jostain kumman syystä olen raahautunut lähes puolen tunnin bussimatkan päähän Mäkelänrinteen halliin.

Eilen ystäväni houkutteli minut sinne vesijuoksemaan. Vesijuoksinkin ekaa kertaa. Päämäärätietoisesti kehää vedessä juoksevat ovat vähän huvittava näky. Ystäväni on nimennyt altaassa vellovan, runsaan naisjoukon lihakeitoksi. Aika osuvaa, vai mitä? Hyvää treeniä vesilenkkeily kuitenkin oli.

Kauniissa, yli 80-vuotiaassa Yrjönkadun uimahallissa oli leppoisa tunnelma. Aion houkutella muutaman ystävän kokeilemaan yläkerran lepohyttejä, joihin voi tilata tarjoilunkin. Vai miltä kuulostaisi ensin uimisen ja saunomisen lomassa talon sima ja sitten kuohuviini kera lämpimän vuohenjuustoleipän ja pähkinäisen salaatin?

Toinen paikka mitä aion lähitulevaisuudessa kokeilla, on Kotiharjun sauna.

2 kommenttia:

  1. Itseasiassa Ruoholahden uimahalli taitaa olla lähempänä mut sekään ei tietenkään oo tunnelmaltaan Yrjönkadun veroinen. Mulla on myös käymättä!

    VastaaPoista
  2. Nyt oli pakko käydä Google Mapsista tarkistamassa, ja kyllä maantieteellisestikin Yrjönkatu on lähempänä - huimat 100 metriä! :) Henkisesti se on paaaljon lähempänä, kun se osuu paremmin reitille.
    Suosittelen näkemäni perusteella niitä kakkoskerroksen lepohyttejä, siellä on kuulemma käytössä myös puusauna. Onhan se tietty kalliimpi (12/6 eur).

    VastaaPoista