20.1.2010

Vintage-juhlamekkoa jahtaamassa

Tarkoitukseni oli tehdä vintage-mekoista postaussarja, mutta kuinkas kävikään…

Etsin ensi kesän isoihin juhliin juhlamekkoa, ja halusin sen ehdottomasti olevan vintagea. Lähdin etsintämatkalle kamera mukanani, jotta voisin postata parhaimmat löydöt tänne, ja te voisitte sitten kommentoida niitä.

Kävi köpelösti. Menin ensimmäisenä Play it again Samiin (Rauhankatu 2). Kerroin myyjälle, mitä etsin, ja hän meni suoraan tiettyyn kohtaan rekkiä vetäen esiin todella kauniin, mutta aika erikoisenvärisen mekon ja sanoi, että ”älä sano ei, ennen kuin kokeilet!” Mieleeni ei todellakaan tullut ei, vaan kyllä!!

Katsoimme myös muita vaihtoehtoja sovituskoppiin mukaan. Kokeilin ensimmäisenä tätä mainitsemaani ihanuutta. Se meni juuri ja juuri kiinni – pientä keventymistä siis vaaditaan, että mekossa voi myös liikkua ja hengittää varovaisen, suoraselkäisen hiiviskelyn lisäksi.

Paniikki iski, kun ymmärsin, ettei Play it again Samissa voi varata mekkoa. Ei hetkeksikään. Ei vaikka mikä olisi. Halusin kuitenkin, että ystäväni näkee mekon ennen päätöstä. Se ei ollut suunnattoman kallis, mutten halunnut ostaa mitään turhaan. Lisäksi minua hämmensi sen nopea löytyminen. Kamerassa oli kohtuulliset kuvat mekosta, läppäri mukana, muttei kameran piuhaa tai avointa verkkoakaan. Mikään muu ei auttanut kuin jättää mekko sinne, ja rynnätä ystävän työpaikalle keskustaan.

Päädyin ostamaan mekon. Ostin siis ensimmäisestä kaupasta ensimmäisen mekon! Ei tullut juttusarjaa. Kuvan saatte nähdä ensi kesänä. Arvatkaa, millainen ja erityisesti minkävärinen mekko kassista löytyy!

2 kommenttia:

  1. Sehän meni kivuttomasti ja todella hyvissä ajoin!

    VastaaPoista
  2. Eero: hyvissä ajoin kyllä, mutta kivuttomasti ei missään tapauksessa. Aivan kamala paniikki iski, kun ymmärsin, etten voi varata mekkoa. Yksittäisiä kappaleita myyvän yrittäjän näkökulmasta ihan ymmärettävää, mutta asiakkaan näkökulmasta lähes röyhkeää. Varaus ei siis onnistunut esimerkiksi seuraavaan päivään. No, ei auttanut nikotella, onneksi se oli edes kohtuuhintainen (niin voi tarvittaessa ostaa toisen...hehe)!

    VastaaPoista