1.2.2010

Lepohytti, puusauna ja herkkuja

Looshin kapeat rautasängyt tuovat mieleen Alvar Aallon Paimion parantolaan suunnittelemat kalusteet. Valo on vihertävän kelmeä, ilma kostea. Vedämme verhot käytävälle päin kiinni, ja istumme ystäväni kanssa hihitellen kumpikin omalle sängylleen.

 
Lepohytin sänky
Sängyn vieressä on lukollinen yöpöytä, johon voi lukita arvotavarat. Verhojen läpi näkyy ohi kävelevät ihmiset. Alempaa kuuluu veden loisketta ja sivuilta rauhallinen juttelu muista lepohyteistä. Olemme Yrjönkadun uimahallin toisessa kerroksessa.

Lepohyttiin voisi jäädä rauhallisesti torkkumaan muihin maailmoihin. Me sen sijaan suuntaamme puusaunaan, kun pahimmalta eksotiikan aiheuttamalta hämmennykseltä pystymme.  Puusaunassa tuoksuu savu, ja katto on mustunut. Kiuas ulottuu lattiasta kattoon. Kun löylyvettä heittää luukusta sisään, niin kiuas tuhahtaa voimakkaasti heittäjälle.

Puusaunan, höyrysaunan, uimisen ja vesijuoksemisen jälkeen tilaamme lepohyttien käytäviä kiertävältä Café Yrjön tarjoilijalta mehunektariinit, ystäväni kanasalaatin ja minä vuohenjuustoleivän pähkinäisellä salaatilla. Tarjoilija on pukeutunut univormumaiseen siniseen takkiin, jossa on punaiset tehosteet nappien alla. Istumme lepohytin edessä, puisilla, jykevillä jakkaroilla, joita on kaksi pikkuruisen pöydän ympärillä.

Nautimme eksotiikasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti