11.12.2009

Itku lyhyestä ilosta

Meinasi aamumyslit ropista väärään henkeen tänä aamuna, kun luin päivän Hesaria, jossa kerrottiin Design Forumin Finlandin yt-neuvotteluista määrärahojen supistamisen seurauksena. Tuntuu, ettei asiat mene aina ihan niinkuin pitäisi, vai mitä mieltä tästä olette?

Kun noin kaksi viikkoa sitten Helsinki valittiin suuren riemun saattelemana designpääkaupungiksi vuodelle 2012, niin Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen kommentoi muun muassa seuraavasti: ”Tämä on valtavan hieno asia ja tärkeä tunnustus Helsingille…” ja ”Kutsumme kaikki Helsingin seudun asukkaat, alan yritykset ja muut yhteisöt…” ”…mukaan vuoden 2012 valmisteluihin ja tapahtumiin. Meille on suuri haaste kehittää Helsingistä ja muista hankkeessa mukana olevista kaupungeista designin avulla sosiaalisesti, kulttuurisesti ja taloudellisesti entistä parempia, kuten designpääkaupungin valintakriteereissä todetaan”, Pajunen sanoo.  (Lehdistötiedote 25.11.2009, www.wdc2012helsinki.fi)

Ensin hankitaan kovalla vaivalla loistotilaisuus näyttää maan designia maailmalle. Sitten tuskin pari viikkoa myöhemmin pitkäaikaisen design-vaikuttajan mahdollisuudet kehittää toimintaa viedään täysin. Valmistelut on todella aloitettava välittömästi, kuten Pajunen toteaa. Pyhällä hengelläkö se tehdään? Design Forumin ennestään pienestä porukasta nimittäin ollaan laittamassa pellolle hyytävät 30 prosenttia.

Design Forumin johtajan Mikko Kalhaman mukaan heillä on designpääkaupunkihanketta varten erilliset määrärahat (M&M 11.12.2009). Mutta silti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti